Jesteś tutaj: Strona główna » Lampy błyskowe » SB-800 » Pochwała serwisu (Tomasz Przybyło)
Polish (Poland)English (United Kingdom)

Poprawa serwisu

Czy serwis Nikona poprawił się?

Zapisz się do newslettera!

Bądź na bieżąco z wydarzeniami związanymi z polskim serwisem Nikona jak i samą stroną ZSF! (newsletter w fazie testowej)

Pochwała serwisu (Tomasz Przybyło)
( 20 Głosy/Głosów )
Lampy błyskowe - SB-800
czwartek, 22 października 2009 19:57

lampy błyskowe Kiedyś podczas porannej sesji na warszawskiej starówce moja sb800 wypadła z plecaka i rozleciała się na kilka kawałków (jakieś 2 lata temu). W pierwszej  chwili się załamałem, bo to przecież sb800 i to przed sesją z "młodymi".

Oddałem lampę do serwisu i nastawieniem się że usłyszę jakąś kosmiczną kwotę albo informacje dlaczego lampy nie da się naprawić. Nie pamiętam dokładnie po ilu dniach zadzwoniono z serwisu, może 3 - może 5? Koszt 30 PLN! Lampa działa do dziś jakby nic się nie stało.  Także w moim przypadku serwis zadziałał jak powinien.
Pozdrawiam
Tomasz Przybyło  

brak numeru zlecenia z serwisu Nikon Polska

Komentarze   

0 #1 Wojtek 2009-10-22 20:08
Ale ta historia naciagana. Bez przesady z ta wycena. 30zl? Czy ktos z nas w ogole wlaczy aparat za 30zl i zrobi zlecenie? A co dopiero serwis, gdzie trzeba przyjac, napisac jakies papiery, zawrocic tylek serwisantowi.
Z tego co czytalem wczesniej, to godzine serwisanta wyceniono na ok. 200zl. W takim razie Twoja lampe robil kilka minut. Co to moglo byc? PowerON (ironia)?
Cytować | Zgłoś administratorowi

+2 #2 TomaszP 2009-10-23 09:10
Jak uda mi sie odszukac rachunek (w co wątpię) bo nie przykładam wagi do dokumentów na 30 zl ... to prześlę do wglądu. Jednakże już żałuję że się odezwałem, bo ja po prostu nie kłamię :-)

+1 #3 lisekluk1 2009-10-23 10:15
A może to baterie wypadły? :-) Nie chce mi się wierzyć że za taką kwotę coś serwis zrobił. Choć może akurat trafiłeś na normalnego serwisanta.

0 #4 gilvhs 2009-10-31 09:32
Bo ludzie, którzy tutaj wchodzą chcą tylko narzekać, a nie zobaczyć jakieś pozytywne strony.

-1 #5 damnian 2009-11-01 02:35
pozytywne strony, których po prostu nie ma

0 #6 Pawlak 2009-11-04 19:34
W sumie to mnie zaciekawił wątek z lapmą. Mi też spadła SB800. Zablokowała się w pozycji na wprost i nie można jej regulować w na boki. Działa tylko góra/dół. Odpadł też odbłyśnik rozszerzający kąt do 17mm.
Ponieważ planuję zakup SB900, wyślę SB800 do serwisu i zobaczymy co mi odpowiedzą.

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

sport Zielona Góra
ZoltySerwisFotograficzny.info nie jest powiązany z Nikon Polska i użycie nazwy "Nikon", "Nikkor" oraz "Coolpix" (i pokrewnych) ma wyłącznie charakter informacyjny
Template from Web Host Art mod by Wojciech Gąsiewski