Poprawa serwisu
| Historia... a właściwie jej brak (Bartłomiej Muracki) |
| Lampy błyskowe - SB-600 | |||
| czwartek, 19 listopada 2009 17:23 | |||
|
Niestety, dodzwonienie się do serwisu jest praktycznie niewykonalne, a nie jestem w stanie siedzieć przy telefonie godzinę w środku dnia pracy. 2 listopada 2009 o godzinie 11:00 wysłałem zatem e-maila: "Od jakiegoś czasu moja lampa SB-600 zaczęła przy zoomowaniu wydawać dziwne dźwięki - silnik power zooma lampy pracuje, ale nie zmienia ogniskowej. Po chwili na LCD wyświetla się zamiast ogniskowej napis "--". Przy lekkim poruszeniu lampą, można usłyszeć jakiś hałas wewnątrz - jak gdyby coś obijało się o ścianki. Po włączeniu lampy jest ona ustawiona na 24mm, po wysunięciu dyfuzora zmienia się na 14, ale przy próbach ręcznej zmiany zooma (manual) występują wyżej opisane problemy. Pozostałe funkcje lampy działają poprawnie (błysk w manualu i TTL, funkcje CLS). Od tego czasu, mimo kolejnego mailowego pytania, nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Opisuję tę historię, bo stanowi ona doskonałą ilustrację lekceważącego podejścia serwisu do klienta. Dwutygodniowa zwłoka w odpowiedzi może wskazywać na to, że maile nie są w ogóle czytane lub część z nich ginie pośród innej korespondencji. Niezależne od przyczyny - efektem jest brak możliwości skontaktowania się z serwisem jeszcze PRZED realizacją naprawy.
|
Ostatnie komentarze
-
D700 i 14-24 mm (Marcin Krynicki)
adam - piszesz o d70? Bo z d700 to co napisałeś nie ma nic wspólnego. -
Problemowy D7000
Ja wysyłam już trzeci raz z tą wadą!!! Niestety pierwsze dwie nie przyniosły rezultatu. Tzn. -
Zawiedziony serwisem Nikona na Postępu 14
powinieneś wymienić sprzęt w sklepie na podstawie niezgodności towaru z umową-serwis zachował ... -
Wymiana migawki w D700 cd. (Mariusz Szachowski)
Tak...regulacja geometrii korpusu to standard, miałem to samo gdy wysłałem swój korpus do regulacji ... -
Ignoranci z serwisu (mechanizm lustra w D300)
i jak sprawa z d300? jak się skończyła? -
Serwis znów się popisał (Łukasz J.)
18-105mialem to samo w 18-105 , serwis tak samo debilnie odpisal i nic nie zrobil,co za barany! -
Gwarancja a niezgodność zakupionego towaru z umową
\"14 dni\"Warto też wspomnieć, że 14 dni wspomniane w art. 8 ust. 3 ustawy jest to 14 dni na "podjęcie ... -
O serwisie Olympusa (Marcin Zurek)
matryca do c 5060ja też jestem posiadaczem C 5060 szukam matrycy bo uległa uszkodzeniu - Twój wpis jest stary ... -
D700 i 14-24 mm (Marcin Krynicki)
Ten efekt wynika z konstrukcji migawki, która jest mechaniczno-ele ktroniczna. Nie pamiętam ... -
Reklamacja D40x (J. K.)
BTW...Czego dotyczyła reklamacja? Tzn. co nie działało tak jak powinno?

Jakiś czas temu zepsuła mi się lampa. Opisałem syndromy i wysłałem maila do jednego z brytyjskich serwisów - uszkodzenie zostało w ciągu godziny zdiagnozowane z dużym prawdopodobieństwem. Otrzymałem również wycenę. Niestety, w przypadku wysyłki lampy, koszt naprawy wraz z przesyłką do Wielkiej Brytanii byłby zbyt wysoki (głównie ze względu na transport w obie strony). Zwróciłem się więc do serwisu Nikon Polska.
Komentarze
Istnieje też szansa, że serwisanci po prostu nie wiedzą jak to naprawić... niestety.
Bronekmar - rozczarowanie byłoby albo nie, chodzi nie o wycenę (która już w tej pierwszej postaci była względnie wysoka - przez koszty wysyłki), tylko o komunikację, kontakt z klientem.
Możliwe, że gdzieś na stronie są jakieś dopiski. Ja znalazłem adres e-mail.
Na stronie:
http://nikon.pl/support/pl_PL/local_content/broad/459/1.html
.. stoi jak byk:
"Wszystkie pytania związane ze statusem serwisowanego sprzętu Nikon oraz cennikiem napraw należy kierować do serwisu.
Tel. (22) 460 87 60, fax (22) 460 87 38 lub e-mail: service
trafia tam wszystko - listy ważne, mniej ważne, nieważne i spam. Być może mają jakieś filtry, które pomagają sortować listy ale bądźmy realistami wiele zależy od organizacji i procedur - jeśli są złe lub nie są realizowane to i 100 adresów nie pomoże. Być może mamy do czynienia tutaj z takim własnie przypadkiem.
Krakus
Zgadzam się z powyższym w 100%. Albo niech daja jedyną mozliwą, bezpieczną drogę kontaktu albo dadzą dopisek jak robi wiele szanujacych się firm, że najlepszym sposobem kontaktu ze względu na to i na to jest np. oficjalny formularz dostępny tutaj. I tyle.
Pozdrawiam
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.